• JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA JULKLAPPSREA

Välj rätt badmintonrack, vi har tipsen till dig

[gå till badmintonrack]

[tillbaka till övriga guider]

Trots att de flesta badmintonrack till synes liknar varandra väldigt mycket, så finns oerhörda skillnader som både hjälper och stjälper ditt spel. Ta en fundering på vilken typ av spelare du är. Är du bättre defensivt eller offensivt? Spelar du mycket med känsla? Hur är din svinghastighet? Som motionsspelare exempelvis är det viktigt att inte spela med för styva ramar då din svinghastighet inte riktigt drar nytta av dessa rack.  Många av dessa frågor svarar på vilka egenskaper som är viktiga för dig. Vår enkla guide kan hjälpa dig att styra in på vilken modell som passar dig bäst. 

Vikt

De flesta modeller återfinns i intervallet 80-90 gram. Motionärer kan i viss mån känna att tyngre racketar är mer stabila medan duktiga spelare väljer lättare racketar då de är mer lättmanövrerade och underlättar vid snabbt spel.

Balans

Det finns tre olika typer av balans; framtungt/Head Heavy, framlätt/Head Light eller balanserat/Even balance. Ett framtungt racket ger bättre fart i bollen vilket passar hårt slående spelare. Nackdelen med denna typ av racket är manöverbarheten, då det kan kännas svårt att hinna med i duellerna. Är du en spelare som prioriterar ett racket för fartfyllt spel och snabba reaktioner är det ett klokare att välja ett rack med lägre balans.

Styvhet

Styvheten i ett rack är troligen det viktigaste du skall fundera på när du väljer rack . De flesta tävlingsracket är oftast styva vilket hjälper till att kontrollera bollen och öka precisionen vid höga svinghastigheter. Hög styhet (rack benämns som "stiff") böjer sig mindre vid bollträff och ökar precisionen, MEN bara om du redan har hög hastighet i svingen. Har du inte svinghastigheten för styva rack så blir upplevelsen med dessa rack kämpig och jobbig. Gå istället ner i flex och få lite hälp av att racket flexar för att få fart i bollen.

Material

Numera finns massor av modern teknologi och material i racket som hjälper till att optimera din träff, så kolla med oss om du vill veta mer om specifika racketmodeller!

Ta hjälp av nedan bild för att välja någon av våra Yonex racketar:

Grönt: Nybörjare
Gult: Motionär
Rött: Avancerat/tävlingsspelare

(ladda ner bild för att zooma på mobila enheter)

[gå till badmintonrack]

[tillbaka till övriga guider]